Aanrijding met gestolen motor

1 min


Assen – Op de Paganinilaan kwam maandagmiddag een motorrijder ten val en gleed daarbij tegen een auto. De motor bleek te zijn gestolen. De bestuurder vluchtte te voet.

Een 47-jarige automobilist uit Assen wilde vanaf een parkeerplaats de weg oprijden. Op dat moment naderde over de Paganinilaan een motor. Kennelijk schrok de motorbestuurder want hij verloor de macht over het stuur en kwam te vallen. De motor en bestuurder gleden door en de motor raakte de inmiddels stilstaande auto. De motorbestuurder stond op en zette het op een lopen.

Twee medewerkers van een winkel die dit zagen gebeuren zetten te voet de achtervolging in. Op de Obrechtlaan kregen ze hem te pakken. De man was echter zo agressief dat ze hem weer loslieten waarna hij verdween.

De motor bleek gestolen te zijn uit een garagebox aan de Merwedestraat in Assen.

De gevluchte bestuurder is een licht getinte jongen van ongeveer 16 a 17 jaar oud. Hij droeg donkere kleding met op de jas een bruinachtige bontkraag. Verder droeg hij sportschoenen. Waarschijnlijk is hij gewond aan de linkerzijkant. Ook liep hij mank.