Politie houdt twee mannen aan vanwege handel in illegaal vuurwerk

1 min


Vlaardingen – Vrijdag en zaterdag jl zijn twee 25-jarige Vlaardingers aangehouden vanwege de handel in zwaar, illegaal vuurwerk.

Via onder andere Social Media kwam de politie erachter dat een Vlaardinger zogenaamde Cobra’s en Nitraten te koop aanbood. Vrijdagavond om ongeveer 22.20 uur stelden agenten een onderzoek in in de woning in de Westwijk in Vlaardingen. Daar vonden zij 75 Cobra’s en 40 Nitraten. Die zijn in beslag genomen en de verdachte is aangehouden.

Uit het onderzoek dat daarop volgde werd duidelijk wie de leverancier was geweest van dit vuurwerk. Deze 25-jarige Vlaardinger is zaterdag aangehouden en ingesloten.

Vuurwerk; verknal het niet voor jou en je omgeving!

Elk jaar vallen er veel slachtoffers als gevolg van illegaal vuurwerk. Slachtoffers met lichamelijk letsel, maar ook slachtoffers van vernielingen. De politie doet er alles aan om de incidenten met en overlast van vuurwerk aan te pakken maar heeft daarbij de hulp van burgers hard nodig. Kent u iemand die handelt of in het bezit is van (illegaal) zwaar vuurwerk? Of kent u iemand die het nodig vond een bushokje of prullenbak te vernielen? Meld het! Dit kan via het algemene telefoonnummer van politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Wij gaan met de meldingen aan de slag. Soms doen we dit met opzet in burgerkleding. Dus ook al is het niet altijd zichtbaar, er wordt zeker iets met de melding gedaan.