Politie houdt witte voetjesactie in Zuidwolde

1 min


Zuidwolde (Dr) – Om het aantal woninginbraken terug te dringen en te voorkomen, houdt de politie woensdag 11 december in een deel van Zuidwolde een zogeheten witte voetjesactie. Deze preventieactie is al in meer plaatsen in Zuidwest-Drenthe gehouden. Het doel is bewoners bewust te maken van de inbraakmogelijkheden in huizen en schuren en hen te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid daarin.

Woensdagmiddag gaan medewerkers van politie, gemeente De Wolden, Actium, Welzijnswerk, Jongerenwerk en studenten van het Drenthe College, gezamenlijk de wijk in. De preventieactie wordt gehouden in het gebied ten Noorden van de Oosterweg en in De Vennen.

Alle woningen in deze wijken worden bezocht. Aanwezige bewoners krijgen tips en preventieadviezen. Bij bewoners die niet thuis zijn en waar ongewenste situaties worden aangetroffen, worden ‘witte voetjes’ achtergelaten. Op deze papieren ‘voetjes’ in de vorm van een schoenafdruk, staat de tekst: “Dit had de afdruk van een inbreker kunnen zijn”. Bij elke woning wordt een folder met preventietips achtergelaten.

In de bezochte wijken wordt via spandoeken met preventieteksten aandacht voor deze actie gevraagd.

In 2011 (26 keer) en 2012 (24 keer) bleef het aantal woninginbraken in Zuidwolde nagenoeg gelijk. Dit jaar is het aantal inbraken echter enorm gestegen en zit dit, met in dit jaar nog enkele weken te gaan, al op 61.

Preventietips