Ongeval Orteliusstraat: getuigen gezocht

1 min


Amsterdam – Een fietser en een auto kwamen op zondag 10 november met elkaar in botsing op het kruispunt van de Orteliusstraat met de Jan Evertsenstraat. Het ongeval gebeurde tussen 19:00 uur en 19:30 uur, meerdere getuigen waren aanwezig. De politie is in verband met het onderzoek op zoek naar getuigen en naar de bestuurder van de personenauto.

De fietser kwam uit de Orteliusstraat en ging de Jan Evertsenstraat op. De auto kwam uit de richting van de A10 en ging in de richting van het Mercatorplein. Na het ongeval is de bestuurder van de auto uitgestapt, een taxichauffeur en twee Nederlandse vrouwen boden hun hulp aan.

Hoewel het slachtoffer pijn had, wilde hij vooral naar huis. Vervolgens is de bestuurder van de auto ingestapt en weggereden. Omstanders hebben de man omhoog geholpen, waarna hij naar huis toe is gestrompeld. De identiteit van de bestuurder en de helpers is onbekend gebleven. Later bleek dat de man flink gewond was. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat hij onder andere 6 gebroken ribben en een gebroken enkel heeft opgelopen door het ongeval.

Signalement van de betrokkenen

Bestuurder:
– reed in een grijze / donkerkleurige personenauto.
– Bestuurder was een man, licht getint, wellicht Turkse of Marokkaanse afkomst
– Sprak hoogstwaarschijnlijk Nederlands
– Klein van stuk
– Kort, donker haar

Slachtoffer:
– Droeg een winterjas, zwart van kleur met witte spikkels
– Plat petje
– Groene broek
– Ongeveer 170 centimeter lang
– Blank
– Fietste op een vouwfiets met 2 tassen aan de zijkant

Getuigenoproep

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.