Autokrakers aangehouden na zoektocht

1 min


Putten – De politie hield op dinsdag 19 november na een zoekactie drie mannen uit Utrecht aan op verdenking van een autokraak. De kraak vond plaats in een auto op de parkeerplaats van een hotel aan de Strandboulevard in Putten.

Auto-inbraak

De politie kreeg omstreeks 02.00 uur een melding dat drie mannen zich verdacht gedroegen op de parkeerplaats. De melder zag korte tijd later dat de mannen inbraken in een auto en vervolgens in hun auto stapten en wegreden. Agenten die vlakbij de parkeerplaats waren, zagen de auto wegrijden en gaven de bestuurder een stopteken. Vervolgens werd geprobeerd de weg voor de auto te blokkeren. De auto wist dit te omzeilen en reed richting het recreatiegebied.

Zoekactie

Voor de gesloten slagbomen stapten de mannen uit en zetten het op een lopen. Politieagenten kamden vervolgens het gebied uit. Omstreeks 3.45 uur werd de eerste verdachte aangehouden nabij de Hoornsdam. Een tweede verdachte werd kort tijd later in de buurt aangehouden. De derde verdachte werd aan het begin van de ochtend aangehouden op de A28 bij de afrit Harderwijk/Lelystad nadat hij vanaf een tankstation was meegereden met een bestelbus. Het gaat om twee mannen uit Utrecht van 19, 21 jaar en een man van 27 jaar waarvan de woonplaats nog niet duidelijk is.

Het trio is ingesloten voor verder onderzoek.

2013156735