Vier auto’s botsen op elkaar op Midden Brabantweg

1 min


Waalwijk – Vier automobilist botsten in een file achterop elkaar. Twee betrokken raakte gewond en gingen naar het ziekenhuis. De aanrijding vond plaats op maandag 18 november 2013 om 17.30 uur.

Letsel

Op de plaats van het ongeval stonden vier betrokken auto’s. Van voor naar achteren:
1. blauwe Kia Picanto (bestuurd door 31-jarige vrouw Drunen)
2. grijze Citroen (bestuurd door 58-jarige vrouw uit Drunen)
3. rode Mini Cooper (bestuurd door 18-jarige vrouw uit Alblasserdam)
4. blauwe Ford Fiësta (bestuurd door 22-jarige man uit Oirschot)

De bijrijdster van de Mini Cooper is vanwege nek en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de bestuurster van de Citroen ging per ambulance naar het ziekenhuis vanwege nekklachten. Later bleek dat beide vrouwen vermoedelijk geen blijvend letsel hadden opgelopen.
De Kia en de Citroen konden nog rijden. De Mini Cooper en de Ford Fiësta zijn getakeld door een bergingsbedrijf. Geen van de betrokken automobilisten had alcohol gedronken. De brandweer heeft het wegdek schoongespoten omdat er diverse vloeistoffen gelekt hadden.

Vermoedelijke toedracht

De Kia stond al stil in een file voor de verkeerslichten op de Midden-brabant weg. De Citroen en de Mini Cooper sloten ook aan. De bestuurder van de Ford Fiësta (22) zag de file te laat en klapte met 70 km/u op de staart van de file, waardoor zijn voorgangers tegen elkaar werden gedrukt. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op.