Taxichauffeur bedreigd, verdachte aangehouden

1 min


Doornenburg – In de nacht van zaterdag op zondag bracht een taxichauffeur een klant vanuit Arnhem naar een adres in Doornenburg. Daar ging de klant er ineens zonder betalen vandoor. De chauffeur zette de achtervolging in, maar werd vervolgens bedreigd met een mes. De verdachte meldde zich zondag op het politiebureau in Elst en is aangehouden.

De verdachte, een 22-jarige inwoner van Doornenburg, had aan de taxichauffeur verteld dat hij daar met iemand had afgesproken die voor hem de taxi zou betalen. Tijdens het wachten rende de man echter weg, meteen achtervolgd door de chauffeur die het verhaal toch al niet zo vertrouwde. De 22-jarige probeerde een woning in te komen en bedreigde de taxichauffeur, die dat wilde voorkomen, met een mes. De chauffeur waarschuwde de politie en deed aangifte.

Op het betreffende adres bleken meerdere personen te wonen. De verdachte werd aanvankelijk niet aangetroffen, waarna agenten verder onderzoek startten. Zondagmorgen meldde de 22-jarige zich in verband met dit incident. Hij zit vast en wordt verhoord.

(2013123038)