Politie houdt verkeerscontroles

1 min


Breda – Politiemensen hebben dinsdagochtend 12 november 2013 in de Generaal Maczekstraat en op de Prinsenkade verlichtings- en bromfietscontroles gehouden. In totaal zijn op de twee locaties 32 brom/snorfietsen gecontroleerd. Daarbij zijn in totaal 17 bekeuringen uitgeschreven.

Resultaten

Qua verlichting werden er gelukkig slechts twee bekeuringen uitgeschreven. Wat betreft de bromfietsen, bleek in 8 gevallen dat de constructiesnelheid niet klopte (dus dat de bromfiets harder kan dan is toegestaan) en in twee gevallen werd het kenteken vanwege dit feit ingevorderd. De hoogst gemeten snelheid voor een bromfiets bedroeg 63km/uur (terwijl 45 km/uur is toegestaan), de hoogst gemeten snelheid voor een snorfiets 50km/uur (terwijl 25 km/uur is toegestaan).
Verder zijn er bekeuringen uitgeschreven voor rijden met een gladde band (1x), niet tonen van het bromfietsrijbewijs (2x), rijden op het fietspad (1x), niet tonen van het verzekeringbewijs (1x), niet stoppen voor een voetgangersoversteekplaats (1x) en negeren van een geslotenverklaring (1x).

Schooljeugd gewaarschuwd

Tijdens de controles zagen motoragenten dat schoolgaande jongeren op de De La Reijweg overlast veroorzaakten voor medeweggebruikers. Zo negeerden ze het rode verkeerslicht en fietsten ze aan de verkeerde kant van de weg. De jongeren kwamen nu nog weg met een waarschuwing, maar de agenten hebben hen wel laten weten hier extra op te gaan controleren en te verbaliseren.