Aanhouding voor onder anderen mishandeling en bedreiging

1 min


Winschoten – De politie heeft maandagochtend een man aangehouden op verdenking van onder anderen mishandeling, bedreiging en diefstal. Het gaat om een prominent lid van Red Devils MC. Hij zit vast voor verhoor.

Verdenkingen

Eind september deed een man aangifte van diefstal, verduistering en valsheid in geschrifte. De man gaf aan dat hij zich onder druk gezet voelde door de verdachte. Hij vertelde de politie dat de verdachte zijn paspoort en bankpas had afgenomen. Daarmee zou de verdachte op zijn naam goederen hebben gekocht, geld hebben opgenomen en contracten hebben afgesloten. De verdachte weigerde het paspoort en de bankpas terug te geven aan de betrokken man.

Een paar dagen later belemmerde de verdachte agenten toen zij twee ruziënde dames uit elkaar wilden halen op het Marktplein in Winschoten. Daarbij is één agent door hem bij zijn keel gegrepen. Ook werden er door de verdachte diverse woordelijke bedreigingen geuit.

Daarnaast is er aangifte tegen de verdachte gedaan van mishandeling. Een jongeman zou op 6 oktober op de Vissersdijk in Winschoten door de verdachte van zijn fiets geslagen zijn, waarna hij zijn mobiele telefoon en fiets moest afstaan.

De verdachte wordt over deze verschillende zaken verhoord.

Aanpak criminaliteit binnen motorclubs

De overheid heeft bijzonder aandacht voor bepaalde motorclubs en hun leden, vanwege diverse incidenten en criminele activiteiten in het land. De aanpak van motorclubs heeft een hoge prioriteit voor de politie en haar partners (Openbaar Ministerie, gemeenten, etc.). Outlawbikers zijn regelmatig betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten (voorbeelden: wapens, drugs, intimidatie, etc.).