Woninginbraak, getuigen gezocht

1 min


Heerhugowaard – De politie heeft een onderzoek ingesteld in verband met meerdere (pogingen tot) woninginbraken in Heerhugowaard afgelopen zaterdagmiddag.

Bij een woning op de Van Reedestraat werden een mobiele telefoon, ipad, geld en sieraden weggenomen. De bewoner ontdekte de diefstal bij thuiskomt, omstreeks 18:30 uur. De dader was binnengekomen door een steen door de ruit te gooien.
In een woning op de Basiusstraat was rond 16:30 uur ook geprobeerd in te breken door een ruit in te slaan. De bewoner was opgeschrikt door het geluid en ging op onderzoek uit. Bij het zien van de bewoner ging de dader ervan door. Hij klom over de poort en wist via de steeg te ontkomen.
Ook op de Van der Weydenlaan deed een onbekende rond 15:20 uur een poging een woning binnen te komen door een raam in te gooien. Een getuige zag een jongen uit de tuin van het huis kome. De jongen fietste weg in de richting van de Memlinclaan. Omdat de getuige het niet vertrouwde, belde deze de politie.
De getuige omschreef de dader als volgt:
– donker uiterlijk,
-18 á 19 jaar,
– normaal postuur.
Getuigenoproep
Heeft u zaterdagavond iets gezien wat mogelijk met deze (poging) tot inbraak te maken kan hebben? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).