Verdachte van poging diefstal lood aangehouden

1 min


Mierlo – Een 20-jarige jongen uit Geldrop werd maandagmorgen kort voor 2.30 uur door de politie aangehouden op de Industrieweg. Rond 0.45 uur hoorde een bewoner van een woning aan de Industrieweg gestommel boven op het dak van zijn woning en waarschuwde daarop de politie.

Dak

Toen de politie arriveerde was er in eerste instantie niemand te zien, totdat een agent het dak op ging en een persoon zag opspringen en over het dak rende. Deze persoon sprong vervolgens van het platte dak en vluchtte richting Tramweg-Brugstraat en verdween uit het zicht.

Posten

Inmiddels was duidelijk geworden dat de dakbedekking flink beschadigd was doordat het daklood met enkele meters was weggesneden en was opgestapeld om weg nemen. De politie trof in de nabijheid van de woning een voertuig aan waarmee vermoedelijk de verdachte was gekomen. De politie besloot daarop uit het zicht te gaan posten in de hoop dat de verdachte zijn voertuig kwam ophalen. Rond 2.30 uur kwam de verdachte tevoorschijn en op het moment dat hij de auto instapte werd hij aangehouden. De verdachte werd ingesloten voor verder onderzoek. De bewoner heeft inmiddels aangifte gedaan. In de auto trof de politie o.a. een zaklamp en een stanleymes aan.