Trio aangehouden met inbrekersgereedschap

1 min


Wageningen – Agenten die op zondag 27 oktober surveilleerden in het kader van het Donkere Dagen Offensief, hielden op de Hollandseweg een 22-jarige en 25-jarige man uit Ede en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Ze reden rond met inbrekersgereedschap in hun auto.

Omstreeks 19.00 uur zagen agenten een auto onlogisch rondjes rijden door de woonwijk. De auto werd op de Hollandseweg aan de kant gezet en de drie inzittenden gecontroleerd. Ze hadden alle drie antecedenten op het gebied van woninginbraken. Tijdens een inspectie van de auto troffen agenten inbrekersgereedschap aan. De mannen werden daarop aangehouden. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt.

Donkere Dagen Offensief

De ervaring leert dat ieder jaar tijdens de donkere herfst- en wintermaanden de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toeneemt. Daarom intensiveert de politie in deze periode haar inspanningen op dit gebied. Door plaatselijk meer te surveilleren in uw buurt, preventieve acties te houden, door inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en dus ook door openstaande vonnissen bij deze groep mensen met voorrang uit te voeren.

Inwoners kunnen zelf ook veel doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van een inbraak, overval of straatroof. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. De kans dat woninginbrekers, straatrovers en overvallers opgepakt kunnen worden, neemt toe als inwoners bij de politie melden wanneer zij verdachte zaken waarnemen. Op politie.nl staan ook tips.

2013115391