Verdachten inbraken vakantiehuisjes blijven ingesloten

1 min


Eerbeek – De man en vrouw die afgelopen weekeinde in Groenlo zijn aangehouden als verdachten van inbraken in vakantiehuisjes zijn voorgeleid voor de Rechter-commissaris en blijven ingesloten. Zij worden verdacht van meerdere inbraken in vakantiehuisjes.

Meerdere inbraken

Het duo, een 47-jarige man en een 30-jarige vrouw, dat geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, wordt verdacht van meerdere inbraken in vakantiehuisjes. Zo vermoedt de politie dat zij onder andere in Uddel en Eerbeek hun slag hebben geslagen. De buit bestond voornamelijk uit fotoapparatuur en elektronica, zoals computers.

Zwervend bestaan

De forensische opsporing van politie verrichtte destijds een grondig sporenonderzoek en tijdens het onderzoek werd hun identiteit bekend. Omdat het duo een zwervend bestaan leidt, was het niet eenvoudig hen aan te houden.

Doe altijd aangifte

Bij hun aanhouding bleken zij nog spullen in hun bezit te hebben van een inbraak die afgelopen week in een vakantiehuis in Eerbeek werd gepleegd. Gedupeerden wordt geadviseerd om altijd aangifte te doen.

 Het onderzoek door de politie wordt voortgezet.

 2012144746