Inbrekers op heterdaad aangehouden

1 min


Valkenburg – Dankzij een alerte getuige heeft de politie maandag 21 oktober twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats op heterdaad kunnen aanhouden na een inbraak in een woning aan het Zwammerveld.

Een buurtbewoonster hoorde rond 21.30 uur gestommel en zag twee onbekende mannen bij de woning. Ze vermoedde dat er werd ingebroken en belde de politie. Die ging direct met een groot aantal eenheden naar het Zwammerveld en zette de omgeving af. Agenten constateerden dat er inderdaad was ingebroken en dat de inbrekers intussen waren vertrokken.

Nat pak

Een agent zag voetsporen in het gras en besloot die te volgen. Daarop kwamen er twee mannen uit de bosjes. Ze renden weg, staken de provinciale weg N206 over, sprongen in een sloot en klommen er aan de andere kant weer uit. Daar werden de kletsnatte mannen even later door toegesnelde agenten aangehouden. Op hun vluchtroute trof de politie sieraden aan, die vermoedelijk zijn gestolen uit de woning.

Verdachte situatie? Bel de politie!

Bent u getuige van een inbraak, vernieling of diefstal? Hangt er iemand rond in brandgangen of steegjes of heeft iemand grote interesse in geparkeerde auto’s? Bel dan direct naar 112. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.