Grote verkeerscontrole op A7

1 min


Heerenveen – De politie heeft dinsdag van 12.30 uur tot 19.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de A7 tussen Heerenveen en Joure. Daarbij werd samengewerkt met de Belastingdienst. Ruim 7450 voertuigen werden gecontroleerd.

Tijdens de controle werd gebruik gemaakt van een ANPR (automatische nummerplaat-herkenning). Alle 7450 voertuigen die de ANPR-camera passeerden en in de systemen van politie of Belastingdienst voorkwamen, werden door motorrijders van de politie van de weg gehaald. Zij werden over gebracht naar een controlelocatie.

Door de Belastingdienst werd beslag gelegd op 19 voertuigen en één boot op een aanhanger vanwege openstaande belastingschulden. Zes auto’s werden daadwerkelijk weggesleept. De openstaande schuld was zo groot dat een betalingsregeling geen zin meer had. Veertien bestuurders betaalden ter plaatse de belastingschuld. Het ging hier om een gezamenlijk bedrag van 23.160 euro.

Drie automobilisten gingen op de bon omdat ze ten onrechte met een handelaarskenteken rond reden. Vijf automobilisten kregen bekeuringen voor onder andere het niet handsfree bellen, het onnodig links rijden en het rijden in een onverzekerde auto. Tenslotte werd door de agenten ruim 2800 aan openstaande boetes geïnd.