Succesvolle open dag politiebureau Zuiderpark

1 min


Den Haag – Zaterdag 12 oktober opende politiebureau Zuiderpark in samenwerking met de gemeente Den Haag haar deuren voor het publiek. Met naar schatting 7000 bezoekers was het een gezellige dag, waarbij wijkbewoners onder meer werden voorgelicht over woninginbraken en kennis konden maken met hun wijkagent.

Na een zeer regenachtige nacht was het zaterdagochtend gelukkig droog en brak later zelfs de zon door. De eerste bezoekers meldden zich al ruim voor de officiële openingstijd van 10 uur. Het gehele bureau was opengesteld, zodat bezoekers de verschillende ruimtes van het bureau konden bezichtigen, zoals de cellenhal en de briefingruimte, die voor de gelegenheid was omgetoverd tot preventiemarkt. Hier stonden onder meer stands van de gemeente Den Haag en Waaks.

De nadruk lag tijdens de dag op de preventie van woninginbraken. Veel mensen realiseren zich niet dat het vervangen van hang- en sluitwerk of het gebruik van een tijdschakelaar al veel schelen als het gaat in inbraakpreventie. Er werden meer dan 450 gratis tijdschakelaars uitgedeeld.

Buiten waren verschillende demonstraties te zien, zoals hoe een inbreker ingerekend werd en hoe de politiehonden te werk gaan. Ook konden kinderen in en op verschillende politievoertuigen zitten en zelf de sirene aanzetten of zich uitleven op het springkussen.

Op de informatiemarkt achter het bureau was er de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende wijkagenten van het bureau.