Gezocht – Hoogbejaarde vrouw slachtoffer van pinpas-vervang-truc

2 min


Laatste update: 11-10-2013 | 09:48
Zaaknummer: 2013213374
Datum delict: 27-08-2013
Plaats delict: Amsterdam

Een hoogbejaarde vrouw uit Amsterdam-Zuid is eind augustus slachtoffer geworden van oplichters die zich voordeden als bankmedewerkers en van de thuiszorg.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier

 

Het 89-jarige slachtoffer wordt dinsdagmiddag 27 augustus gebeld met de mededeling dat haar bank bezig is de pinpassen te vervangen. De vrouw mag kiezen of ze haar huidige pincode wil behouden of een nieuwe wil. De vrouw kiest ervoor haar pincode te behouden en in goed vertrouwen noemt ze deze.

De volgende dag wordt de vrouw ’s avonds opnieuw gebeld en krijgt te horen dat er zo twee medewerksters van de thuiszorg langs komen voor een inspectie. Inderdaad bellen kort daarna twee vrouwen aan. De vrouw laat hen binnen. Een dag na hun bezoek mist het slachtoffer haar bankpassen en geld.

Met de bankpassen van het slachtoffer is kort nadat de vrouwen haar huis verlieten, geld opgenomen op het Surinameplein en in de Zeilstraat. De vrouw die op de camerabeelden hiervan te zien is heeft haar hand voor haar gezicht en draagt vermoedelijk een pruik. Aan haar linker ringvinger draagt ze een opvallende ring. Op het zwartkleurige topje staat een tekst, die niet te lezen is. Mogelijk weet iemand wat voor een shirt het is en wat de tekst is.

Vragen:

  • Wie herkent de vrouw die pint?
  • Wie herkent het zwartkleurige shirt en weet wat voor tekst op de rand staat?
  • Wie heeft informatie over de ring?

Als u de vrouw herkent of informatie heeft, vragen wij u het tipformulier in te vullen. U kunt ook bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of als u liever anoniem blijft, met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Afbeeldingen