Bureau brabant van maandag 14 oktober 2013

1 min


Breda, Bergen op Zoom, Empel, Roosendaal – UITZENDING 14 OKTOBER 2013

Breda: Gewelddadige woningoverval

Op vrijdagochtend 9 augustus 2013 wordt er tussen 11.00 en 12.00 uur een 71-jarige vrouw in haar woning aan de Grensvaart overvallen. Twee gewapende mannen dringen haar woning binnen en dreigen haar dood te schieten als ze niet snel geld geeft. De vrouw staat doodsangsten uit en wordt vervolgens vastgebonden en in een kast opgesloten. De overvallers gaan er met een klein geldbedrag en sieraden van de bejaarde vrouw vandoor.

 

Bergen op Zoom: Gewapende overval op juwelier

Op zaterdag 15 juni 2013 wordt in de Guido Gezellelaan een juwelierszaak overvallen door vier gewapende mannen. De vier mannen komen ’s ochtends om 08.15 uur de zaak binnengestormd en dreigen de eigenaar om goud en sieraden af te geven. Daarna gaan ze er weer vandoor. De schade loopt in de tonnen. Wie heeft de daders zien vluchten?

 

Empel: 88-jarige vrouw in buurtwinkel overvallen

Op dinsdag 8 oktober 2013 wordt rond 17.15 uur een buurtwinkel in de B. Godschalxstraat overvallen door twee gewapende mannen. De 88-jarige eigenaresse was op dat moment alleen in de winkel. De daders komen de winkel binnengestormd en bedreigen de vrouw met een mes. Vervolgens wordt de vrouw naar de grond gewerkt waarbij ze pijnlijk ten val komt. Terwijl de vrouw zo ligt worden haar sieraden van haar arm en nek gerukt. Ze weet te vluchten via de achteruitgang van de winkel. De daders vluchten weg. Als het slachtoffer later terug in de winkel komt blijkt dat de overvallers geld uit de kassa hebben meegenomen. In deze uitzending laten we bewakingsbeelden zien.

 

Roosendaal: Zakkenrollerij in AH

Op dinsdag 23 april 2013 wordt er rond 13.10 uur een vrouw in de Albert Heijn in de Laan van Brabant, van haar portemonnee met pinpas beroofd. De vrouw had gewinkeld in diverse winkels waar ze met haar pinpas betaalde. Waarschijnlijk is toen haar pincode al afgekeken. Eenmaal in de AH kwam ze er bij de kassa achter dat haar portemonnee uit haar tas gestolen was. Al snel bleek dat er een fors bedrag van haar rekening is gepind. In deze uitzending laten we bewakingsbeelden zien waarop te zien is hoe een vrouw pint met de pas van het slachtoffer. Wie herkent haar?

 

Maandagavond bij Omroep Brabant vanaf 18.15 uur ieder uur herhaald tot dinsdag 17.15 uur