Rijden onder invloed

1 min


Lelystad – Dinsdag 24 september is er een man aangehouden wegens rijden onder invloed. Tijdens de aanhouding heeft de verdachte zich verzet.

Omstreeks 23:40 uur werd er een man met zijn auto aan de kant gezet op de Hardewijkstraat. De agenten hadden het vermoeden dat hij onder invloed was van alcohol. Zij verzochten de man een blaastest te doen. De man wilde hier niet aan meewerken. Vervolgens dook hij het water in bij de Weerribben. De politie liep mee via de tuinen van de Weerribben. Vervolgens pakte de man een surfplank en peddelde weg.

Na een achtervolging kwamen ze aan bij de Belterwiede. Daar troffen zij de man aan in de tuin. De man ging in gevecht met een van de agenten. Ook heeft hij daarbij de agent beledigd. Een andere man werd bedreigd door de verdachte. Vervolgens dook hij weer het water in. Uiteindelijk heeft een andere politieman de man aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Het gaat om een 41-jarige man uit Lelystad. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed, belediging, bedreiging en geweldpleging.