Gezocht – Hoogbejaarde man en vrouw slachtoffer babbeltruc “thuishulp”

2 min


Laatste update: 11-09-2013 | 10:08
Zaaknummer: 2013153666
Plaats delict: Amsterdam

Een hoogbejaarde man en vrouw zijn in juni – afzonderlijk van elkaar – slachtoffer geworden van een thuishulp-babbeltruc.

Een zogenaamde medewerker van de thuishulp belde hen eerst op om aan te kondigen dat er iemand langs komt. Na het bezoek missen beide slachtoffers hun pinpassen. In totaal is voor duizenden euro’s van hun rekeningen afgeschreven. Onduidelijk is hoe de daders aan de pincode zijn gekomen.

De pintransacties vonden plaats bij een geldautomaat in de Rijnstraat. Op alle pinmomenten is dezelfde vrouw te zien. Hoewel de vrouw een sjaal en hoofddoek draagt hopen we dat mensen haar herkennen aan de kleding die ze draagt en haar ogen.

Hieronder staan de afzonderlijke zaken:

Bewoonster Valkhof (90 jaar)
Op vrijdagmiddag 21 juni omstreeks 16:00/16:15 uur gaat bij een 90-jarige bewoonster van het Valkhof in Buitenveldert de telefoon. De dame aan de andere kant van de lijn vertelt haar dat er klachten zijn over het schoonmaken en dat er iemand langs zal komen voor een controle. Al tijdens het telefoongesprek wordt er al aangebeld. De bewoonster is goed van vertrouwen en laat de vrouw die voor de deur staat binnen. Nadat ze door de woning is gelopen meldt ze dat er netjes is gewerkt en vertrekt. Tijdens haar “inspectieronde” moet deze vrouw de bankpas van de bewoonster mee hebben genomen.

Bewoner Teylerplein (89 jaar)
Op maandag 17 juni 2013 omstreeks 18:00 uur wordt een 89-jarige bewoner van het Teylerplein in Slotervaart opgebeld door een vrouw die zegt van de thuiszorg te zijn. Ze wil langs komen om schoon te maken. Drie kwartier later bellen twee vrouwen aan bij de bejaardenwoning van de man. De dames informeren of de man tevreden is over de hulp die hij krijgt en overhandigen de man een papier. Een van de vrouwen pakt daarbij zijn arm vast. Op dat moment moet zijn portemonnee uit de achterzak van zijn broek zijn genomen.

Tips?
Heeft u tips? Vul dan svp het tipformulier in. U kunt ook bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of als u liever anoniem blijft, met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Afbeeldingen