Man gebeten door hond en mishandeld door baasje

1 min


Doetinchem – Een 65-jarige Doetinchemmer is maandagmiddag 2 september gebeten door een hond en vervolgens mishandeld door de eigenaar van de hond. De politie zoekt deze nog onbekende man en komt graag in contact met getuigen.

Het voorval vond rond 13.50 uur plaats aan de Houtsmastraat in Doetinchem. Het slachtoffer liep over straat en werd bij het passeren vrijwel onmiddellijk in zijn hand gebeten door een Mechelse herder. De hond was aangelijnd aan het fietsenrek voor een winkel in de straat. In een reflex schopte de Doetinchemmer de hond. Het volgende moment werd hij aangevallen door de eigenaar, die hem in zijn rug stompte. Vervolgens verloor het slachtoffer de man en de hond uit het oog. Hij heeft zich bij de huisarts laten behandelen aan de beetwond.

Getuigenoproep

Volgens omstanders kwam de man uit de richting van de Aldi. Hij is 20 à 23 jaar oud, heeft een blanke huidskleur, blond haar, een stevig postuur en is ongeveer 1.70 meter lang. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een grijze trui en reed op een oude damesfiets met een enkele oranje fietstas met het opschrift TNT. De hond is een jonge Mechelse herder, lichtbruin van kleur. Wie de man denkt te herkennen wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via tel. 0900 – 88 44. Ook omstanders die het voorval hebben zien gebeuren, worden verzocht om contact op te nemen.

(2013119508)