Wijzigingen wijkteams en wijkagenten basisteam Twente

1 min


Nijverdal, Wierden, Rijssen – Sinds 1 januari 2013 vormt de politie één korps, waar ongeveer 63.000 mensen werken. Eén korpschef heeft de leiding over deze organisatie die bestaat uit tien regionale eenheden, de Landelijke Eenheid voor regio-overschrijdend en specialistisch politiewerk en het Politiedienstencentrum voor ondersteunende taken. Burgers merken hier niet direct iets van. De wijken blijven de basis voor het dagelijkse politiewerk en ons doel is en blijft het veiliger maken van Nederland.

Basisteam Twente-West

Binnen basisteam Twente-West werken we dagelijks aan de veiligheid en leefbaarheid in de gemeenten Hellendoorn, Wierden en Rijssen-Holten. Binnen dit basisteam zijn een aantal wijzigingen geweest. Het basisteam staat onder leiding van Karina IJmker en plaatsvervanger Harry Sjoers. Er wordt gewerkt vanuit vijf wijkteams, die onder leiding staan van een wijkteamchef. Binnen een wijkteam zijn een aantal wijkagenten actief. Per 1 juni is een aantal wijkagenten gewisseld van wijk. Zij hebben inmiddels de eerste ervaring in de wijk opgedaan. Per 1 september wisselen ook de wijkteamchefs.

Gemeente Hellendoorn

In de gemeente Hellendoorn zijn twee wijkteams: Nijverdal centrum en Nijverdal Kruidenwijk. De teamchef van Nijverdal centrum is Harry Sjoers, van Nijverdal Kruidenwijk is dat Henk Schuler. De volgende wijkagenten werken binnen de gemeente Hellendoorn:

Nijverdal centrum en Hellendoorn: Bert van Eijk

Nijverdal Kruidenwijk, Hulzen, Daarle en Daarleveen: Christina Gerritsen

Nijverdal de Blokken en Groot Lochter: Debby Toebes

Gemeente Wierden

In de gemeente Wierden is één wijkteam onder leiding van Carl Meijer. De volgende wijkagenten zijn te vinden in de gemeente Wierden:

Wierden: Jan Harmsen

Enter: Henri Averesch

Gemeente Rijssen-Holten

In de gemeente Rijssen/Holten zijn twee wijkteams bezig met de dagelijkse veiligheid. Wijkteam Rijssen staat onder leiding van Fred Engelbertink, wijkteam Holten van Ivo Veldkamp. De wijkagenten in deze gemeente:

Rijssen centrum: Jeroen Busschers

Rijssen zuid: Nicole Beltman

Rijssen noord: Joop Assink

Holten centrum en buitengebied: Zorica Rajic en Wim Nieuwenhuis

De wijkagent

De wijkagent is het eerste aanspreekpunt van de politie bij u in de buurt. Met al uw vragen, problemen of opmerkingen, waar de politie een rol in zou kunnen vervullen, kunt u bij hem terecht. Zo werkt hij samen met u aan een fijne leefomgeving. Hij bemiddelt bij burenruzies, meldingen van geluidsoverlast en vandalisme. Hij onderhoudt contacten met buurtverenigingen, wijkraden, sportclubs, winkeliersverenigingen, maatschappelijke hulpverleningsinstanties, gemeenteambtenaren, enz.

Als de wijkagent er niet is, staan medewerkers van het wijkteam voor u klaar. Zij kennen de wijk met hun problematiek en weten wat er speelt. Zo is er dus altijd iemand bereikbaar met kennis over de wijk!