Zware mishandeling

1 min


Alkmaar – Op zaterdagmorgen, kort na 02.00 uur, hield de politie twee mannen aan in een café aan de Houttil in Alkmaar op verdenking van het plegen van zware mishandeling.

Glas

Een 23-jarige man uit Castricum was met zijn vriendin en enkele vrienden in het café. Enkele mannen uit een groepje probeerden contact te maken met de vriendin en een andere vrouw uit het vriendengroepje. Toen de vrouwen aangaven hiervan niet gediend te zijn, werden de mannen nog opdringeriger. Uiteindelijk stapte het slachtoffer naar voren om de opdringerige lui weg te duwen.

Deze reageerden door met tafels en glaswerk naar het slachtoffer te gooien. Een man kwam op het slachtoffer aflopen met een glas en duwde dit in zijn gezicht. Het slachtoffer liep hierdoor letsel op aan zijn schouder en een oog.

De Castricummer moest, nadat hij door beveiligingspersoneel was ontzet, voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De gewaarschuwde politie kon ter plaatse twee mannen aanhouden. Het ging om Alkmaarders van 24 en 26 jaar oud. Beiden zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De politie stelt een onderzoek in naar het incident.