Verdachte van twee woningovervallen aangehouden

2 min


HAARLEM – Het Overvallenteam van politie Noord-Holland heeft woensdagmiddag 14 augustus een verdachte aangehouden in het onderzoek naar twee recent gepleegde woningovervallen.

Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De man wordt ervan verdacht eind juli een woningoverval te hebben gepleegd aan de Nemelaar in Haarlem. De bewoner, een 89-jarige man, werd hierbij ernstig verwond. De man wordt ook verdacht van de woningoverval die afgelopen weekend gepleegd werd op een echtpaar aan de Zomervaart. Ook hier werden de bewoners met verwondingen achtergelaten. Na een intensief onderzoek kwam de politie de man op het spoor en hij kon woensdagmiddag worden aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor en mag op dit moment alleen contact hebben met zijn advocaat.

Eerder werden onderstaande berichten gepubliceerd:

Overval op hoogbejaarde Haarlemmer

Haarlem, 27 juli – De politie is maandagmiddag rond 17:00 uur na een melding naar een woning gegaan aan de Nemelaar, waar een man zou zijn overvallen.Toen de politie op het adres aankwam, werd een ernstig gewonde, hoogbejaarde man aangetroffen. De man bleek het slachtoffer te zijn van een overval, die in de periode tussen zaterdagavond en maandagochtend had plaatsgevonden. De overvaller is ervandoor gegaan met enkele kostbaarheden.

Gewonde bejaarde man opgenomen in het ziekenhuis

Omdat omwonenden zich afgelopen maandag zorgen maakten om hun hoogbejaarde buurman en zagen dat de gordijnen nog steeds dicht zaten, schakelden zij maandagmiddag de familie in van de man. Hierop is een gealarmeerd familielid van de man de woning in gegaan en trof hem daar gewond aan. Daarna werd direct ambulancepersoneel en politie ter plaatse gevraagd. De 89-jarige bewoner werd naar het ziekenhuis gebracht en is daar opgenomen voor behandeling.

Uitgebreid onderzoek: op zoek naar getuigen

Het overvallenteam heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar deze nare overval en is op zoek naar mensen die mogelijk in de periode van zaterdagavond 27 juli tot maandagochtend 29 juli iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Nemelaar. De afd. Forensische Opsporing heeft in de woning uitgebreid onderzoek verricht. Omdat het slachtoffer zich niet meer alles goed kan herinneren over de overval, is over het exacte tijdstip van de overval nog geen concrete informatie beschikbaar. Mocht u echter iets verdachts gezien hebben afgelopen weekend in de buurt van de Nemelaar, laat het dan s.v.p. weten!

Signalement overvaller

Van de overvaller is een summier signalement bekend: hij zou een grote, lichtgetinte man zijn, tussen de 1.80 en 1.95 m. lang. Hij droeg lichtkleurige kleding (een lichtkleurige broek en shirt) en had donker haar.

Bel tel.nr. 0900-8844 of anoniem: via tel.nr. 0800-7000.

Mensen die informatie hebben over deze overval, of in het weekend in de omgeving van de Nemelaar, Sloeweg of Biesbosweg iets verdachts hebben gezien hebben, of mogelijk een man met genoemd signalement gezien hebben in de omgeving, worden vriendelijk verzocht direct contact op te nemen met het overvallenteam via 0900-8844.

Liever anoniem? Belt u dan s.v.p. met Meld Misdaad Anoniem, via 0900-8844.

De hoogbejaarde man ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Echtpaar in huis overvallen

Haarlem, 10 augustus – Op de Zomervaart in Haarlem is in de nacht van vrijdag op zaterdag, om 00.38 uur, een echtpaar in huis overvallen. De 67-jarige man en zijn 71-jarige vrouw zaten in de woning toen een man binnendrong. Hij sommeerde het tweetal om waardevolle goederen af te geven. Er ontstond een worsteling waarbij de man en de vrouw door de overvaller mishandeld werden. De overvaller is er vervolgens vandoor gegaan met buit. Het is niet bekend in welke richting de verdachte is gelopen. Buurtbewoners ontfermden zich over het echtpaar en waarschuwden de politie. Beide slachtoffers zijn met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd ter controle. Het overvallenteam van de politie startte direct een grootschalig onderzoek op. Getuigen die iets hebben gezien of gehoord dat verband kan houden met de zaak worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.