Getuigen gezocht van gewelddadige poging straatroof

1 min


Zoeterwoude – Een nog onbekende jongen heeft op zondag 11 augustus geprobeerd een 67-jarige vrouw uit Zoeterwoude te beroven op het Zwetpad. De vrouw werd daarbij mishandeld. De politie zoekt getuigen.

De vrouw liep rond 19.30 uur op het Zwetpad toen zij werd aangesproken door een ongeveer 16-jarige jongen. Hij had een fiets bij zich en vroeg de weg naar Zoetermeer. Toen de vrouw hem die had gewezen, liep zij verder. Kort daarna werd zij door de jongen vastgepakt. Hij probeerde de ketting van haar hals te trekken. Er ontstond een worsteling, waarbij de vrouw op de grond viel. Nadat hij het slachtoffer een paar keer tegen het hoofd had geschopt, ging de jongen er zonder buit vandoor in de richting van de N206.

Signalement

Een jongen van ongeveer 16 jaar oud met een getinte huidskleur. Hij is 1.65 tot 1.70 meter lang en heeft een normaal tot slank postuur. Hij droeg een grijs vest met een rits en een capuchon. Op de voorkant van het vest stond een opdruk met de kleuren zwart en zilverachtig. Verder droeg hij een lange, grijze of lichtblauwe broek en lage beige gympen met witte veters.

Getuigen gezocht

Bent u getuige geweest van deze poging straatroof? Hebt u de jongen op zondag 11 augustus gezien op het Zwetpad en hebt u nog niet met de politie gesproken? Of hebt u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. via 0800-7000.