Politie zeer tevreden over verloop Sneekweek

1 min


Sneek – De politie is zeer tevreden over het verloop van de Sneekweek. Teamchef Auke Beekhuizen: ‘Het prachtige weer en een geweldige sfeer zorgen voor weinig openbare ordeproblemen. Er zijn altijd wat kleine incidenten met dergelijke evenementen, maar die hebben de feestvreugde niet verpest.’

Tijdens de vrijdag- en zaterdagvond was het druk in het centrum van de stad, mede door het mooie weer. Ook zondagavond kwamen weer veel mensen naar Sneek. Grote incidenten deden zich niet voor in de stad. Door de politie werd zowel in de stad als op het water toezicht gehouden. Daarbij werden ze geassisteerd door de havenmeesters en de toezichthouders van de gemeente Súdwest Fryslân, de portiers van horecagelegenheden en beveiligingsmedewerkers.

Tijdens de eerste drie dagen van de Sneekweek werden ruim 80 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het drinken van alcohol op straat, baldadigheid, verstoren openbare orde en wildplassen. Vooral dit laatste was opvallend. Want in en rondom het centrum had de gemeente Súdwest-Fryslân en de plaatselijke horeca extra toiletvoorzieningen gecreëerd. In totaal kregen 51 wildplassers een bekeuring van 130 euro per persoon.

De politie hield tijdens de eerste drie dagen van de Sneekweek 19 personen aan. Hierbij ging het om incidenten zoals belediging, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, mishandeling en vernieling. Alle verdachten mochten na verhoor het politiebureau weer verlaten. Een deel van hen moet een boete betalen en aantal andere verdachten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden. Vorig jaar werden tijdens de eerste drie dagen van de Sneekweek 34 aanhoudingen verricht.

In de volgende dagen heeft de politie, samen met andere instanties, de diverse festiviteiten begeleid. Er zijn controles geweest van de horecagelegenheden, toezicht tijdens de festiviteiten en op het water. Een alcoholcontrole leverde bij ruim 500 blaastest vier overtreders op die teveel hadden gedronken. Er zijn enkele aanhoudingen geweest, meestal in verband met mishandeling.