Capelle / Raamsdonk

1 min


Sprang-Capelle / Raamsdonk – Na een achtervolging en het veroorzaken van een verkeersongeval kon een 34-jarige in Rotterdam woonachtige Pool maandag 29 juli 2013 rond 11.50 uur nabij knooppunt Hooipolder alsnog worden aangehouden.

Er vandoor

Surveillerende politiemensen zagen dat de man zich verdacht ophield op een parkeerplaats voor vrachtwagens aan de Vier Heultjes in Sprang-Capelle en wilden hem hierop aanspreken, De verdachte sprong echter in een auto en ging er met hoge snelheid vandoor. Hij reed de A59 op in de richting van Raamsdonksveer. Op zijn vlucht maakte hij meerdere verkeersovertredingen (rechts inhalen, rijden op de vluchtstrook) en klapte vervolgens op knooppunt Hooipolder achter op een vrachtwagen. Daarna stapte hij uit de auto en probeerde er te voet vandoor te gaan. Dat mislukte en hij werd alsnog aangehouden.

Meerdere verdachte feiten

De auto waarin de man vluchtte was door de aanrijding in de berm terecht gekomen. Op de auto bleken valse kentekenplaten te zitten. Volgens de bij de auto behorende gegevens zou het voertuig geëxporteerd moeten zijn. De politie doet hier nader onderzoek naar. De kentekenplaten die op de auto zaten, bleken donderdag 25 juli 2013 in Lierop te zijn gestolen. De verdachte bleek verder in het bezit te zijn van autosleutels en -papieren van een auto die eerder onder verdachte omstandigheden was gezien na een woninginbraak in Kaatsheuvel. Ook hiernaar doet de politie onderzoek. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt nog verhoord.