Truck met oplegger schiet door middengeleider

1 min


Maartensdijk – Op vrijdag 26 juli schoot een truck met oplegger door de vangrail/ middengeleider van Rijksweg A27. De bestuurder, een 52-jarige man uit Wadenoijen, raakte licht gewond.

A27 in beide richtingen tijdelijk afgesloten

Rond 19.00 uur reed de trucker met zijn combinatie in de richting van Almere. Door nog onbekende oorzaak raakte hij rechts in de berm, waarop hij tegenstuurde. Hierdoor kwam hij plotseling terug de weg op, botste tegen de vangrail/middengeleider, schoot daar doorheen en kwam tot stilstand. De combinatie blokkeerde de rijstroken 1 en 2 voor het verkeer richting Almere en 1 rijstrook voor het verkeer richting Utrecht. De A27 moest tussen de verkeersknooppunten Hilversum en Eemnes worden afgesloten en het verkeer omgeleid.

Trucker niet bekneld; licht gewond

In eerste instantie vermoedde de toegeschoten hulpdiensten, dat de trucker bekneld zat en werd om een traumahelikopter verzocht. Het lukte de hulpdiensten om de trucker, die geen gordel had gedragen en door zijn cabine was geslingerd, te bevrijden. Na onderzoek door ambulancepersoneel bleek hij licht gewond te zijn. De traumaheli kon daarom naar zijn basis terugkeren. De trucker werd met een ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Bloedproef

Daar een verdenking van het gebruik van alcohol bestond, heeft een arts in bijzijn van agenten van de trucker bloed afgenomen. Dit wordt aangeboden aan het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk om het alcoholgehalte vast te stellen, waarvan de uitslag na ongeveer tien dagen aan de trucker schriftelijk wordt bekend gemaakt.

Opruimen gelekte diesel

Het opruimen van de combinatie en het verwijderen van de gelekte dieselbrandstof vergde een behoorlijke tijd. Hierna werd de A27 vrijgegeven voor het verkeer.