Achtervolging over N36/N34

1 min


Vriezenveen, Hardenberg – De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juli een auto achtervolgd die met hoge snelheid over de N36 reed. Later in de nacht werd de mogelijke bestuurder aangetroffen en meegenomen naar het bureau.

Omstreeks 00.30 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid rijden over de N36 bij Vriezenveen en gingen achter de auto aan. Toen ze de bestuurder een stopteken gaven, leek hij te stoppen, maar hij ging er alsnog met hoge snelheid vandoor. Er volgde een achtervolging over o.a. de N34 en N36. Op de rotonde met de N48 keerde de bestuurder. Uiteindelijk kon de politie de man tot stoppen te dwingen op de N36, maar de man wist te voet te ontkomen en vluchtte de bossen in. Ondanks zoekwerk van meerdere agenten en twee honden, werd de man niet aangetroffen. De achtergelaten auto is in beslag genomen.

Rond 05.00 uur troffen collega’s een 31-jarige man uit Almelo lopend aan op de N36. Hij is de eigenaar van de auto die achtervolgd is. De man is meegenomen naar het bureau. Onderzocht wordt of hij de bestuurder was tijdens de achtervolging.