Mislukte plofkraak Berkel en Rodenrijs

1 min


Berkel en Rodenrijs – Vanochtend probeerde een onbekend aantal personen een pinautomaat aan de Westerwater te vernielen. De plofkraak mislukte. Rechercheurs zijn een onderzoek gestart.

Politieagenten gingen rond half vier af op een inbraakalarm bij een bank aan de Westerwater. Daar troffen zij bij de pinautomaat twee gasflessen aan. De brandweer kwam er aan te pas om de flessen te controleren en metingen in de omgeving te verrichten. Nadat zij het sein veilig hadden gegeven, kon de politie het onderzoek naar de poging plofkraak starten.

Al direct na de vondst van de gasflessen, werden de uitvalswegen in de omgeving gecontroleerd en bekeek de heli de omliggende wijken vanuit de lucht. De daders van de mislukte plofkraak werden niet meer gevonden. De Forensische Opsporing kwam ter plaatse om diverse sporen rondom de pinautomaat veilig te stellen. Vandaag vindt buurtonderzoek plaats.

Oproep

De politie kan alle informatie gebruiken om het onderzoek positief af te ronden. Heeft u vannacht iets gezien of gehoord? Of is u recent iets verdachts opgevallen nabij de pinautomaat? Neemt u dan contact op met de rechercheurs via 0900-8844. Informatie anoniem doorgeven kan ook via 0800-7000.