Meer bezoekers bij tweede roadshow Gratis veiliger rijden in Feijenoord

1 min


Feijenoord – Het warme weer hield niet tegen dat er 194 automobilisten langskwamen om hun auto te laten controleren op autoveiligheid. Dat zijn er meer dan de eerste keer op 27 mei, toen de roadshow ook Feijenoord bezocht. De sfeer was ook nu weer goed. De grootste drukte kwam tegen de avond. In totaal kwamen er 510 bezoekers langs.

Met min 4 de weg op

Ook dit keer waren er weer opmerkelijke resultaten. Grote belangstelling voor de kantelsimulator van Nederlands Instituut van Verkeersveiligheid (NIV); ruim 100 mensen gingen over de kop. Bij de stand van Pearle Opticiens werd iemand gemeten die met -4, zonder bril, dacht te kunnen rijden. Uiteindelijk is die persoon ook niet verder gereden. De politie is blij met alle positieve reacties van bezoekers. “Een mevrouw die te laat kwam bij de vorige roadshow in Delfshaven, kwam vanochtend als eerste aan. Aan het eind van de avond bleek dat ze de veiligheidscursus van het NIV had gewonnen. Ze kwam meteen haar prijs ophalen. Een jongen maakte enthousiast een foto van de folder en zette dat op facebook omdat hij vond dat zijn vrienden ook moesten komen.”

 

Resultaten

Schadenet gaf 50 kortingsbonnen voor parkeerschade weg. Carglass gaf 40 liter ruitenvloeistof weg en heeft heel veel ruitervloeistof bijgevuld, meer als op andere dagen. Er is ook veel ruitschade gezien. Euromaster constateerde dat bij 70% er slechte remvloeistof in de auto zat. Het vochtgehalte was te laag. Bij 20 % waren de banden versleten en 40% had een verkeerde bandenspanning.

 

Samenwerking

De actie is een initiatief van politie, eenheid Rotterdam en werkt hierin samen met Carglass, Euromaster, Pearle Opticiens, Burgernet, Nederlands Instituut van Verkeersveiligheid, Transport en Logistiek Nederland, Schadenet, CBR en de deelgemeente Feijenoord.

Waar en wanneer?
De roadshow doet de komende tijd nog meer locaties aan. Op zaterdag 29 juni gaat de roadshow verder naar Hendrik-Ido-Ambacht. Meer informatie kunt u vinden op

. Of volg ons op twitter #rijveiliger2013.