Jongens met nepvuurwapen aangehouden

1 min


Katwijk – Twee 15-jarige jongens uit Katwijk zijn woensdag 19 juni aangehouden, omdat ze met een nepvuurwapen over straat liepen.

Een politieman zag in zijn vrije tijd een jongen een vuurwapen richten op een andere jongen, die wegrende. Twee andere jongens maakten daar foto’s van. De agent waarschuwde meteen zijn collega’s in Katwijk. Op de Nieuwe Duinweg werden de jongens staande gehouden. Eén van hen bleek een nepvuurwapen bij zich te hebben. Hij werd aangehouden. Een andere 15-jarige jongen is ook aangehouden, omdat het nepwapen van hem was.

De jongens vertelden dat zij bezig waren met een opdracht voor school en dat ze hadden bedacht om een fotoreportage te maken over een crimineel. Het nepvuurwapen is in beslag genomen. Na verhoor zijn de jongens doorverwezen naar HALT.

Nepwapens

Nepwapens zijn vaak moeilijk te onderscheiden van echte wapens. Dit maakt het mogelijk om nepwapens voor verkeerde doeleinden te gebruiken. Bijvoorbeeld om anderen mee te bedreigen. Het is daarom in Nederland verboden om nepwapens in het bezit te hebben.