Inbrekers op heterdaad aangehouden

1 min


Hoevelaken / Apeldoorn – Een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd in de vroege maandagochtend 17 juni op heterdaad aangehouden voor poging woninginbraak in de Andreaslaan in Hoevelaken. De man is ingesloten. Naar een tweede verdachte van deze inbraak wordt nog gezocht. In de Paulus Potterlaan in Apeldoorn werden zondagavond 16 juni een 45-jarige man en een 17-jarige vrouw uit Apeldoorn op heterdaad aangehouden bij een woninginbraak.

Twee verdachten werden rennend gesignaleerd door een agent, nadat er een melding binnen kwam van een poging woningbraak in de Andreaslaan in Hoevelaken. De agent zette de achtervolging in. Eén van de verdachten staakte hierop zijn vluchtpoging en kon worden aangehouden. De zoektocht naar de tweede verdachte, waarbij ook een speurhond werd ingezet, leverde niets op. De politie onderzoekt de inbraak en stelt een proces-verbaal op voor de aangehouden verdachte.

De politie is nog op zoek naar getuigen van de inbraak en naar de tweede verdachte. Heeft u iets gezien op of rond de Andreaslaan rond 02.36 uur, neemt u dan contact op via 0900-8844.
2013063610

In Apeldoorn zagen agenten in het pand in de Paulus Potterlaan een lichtbundel en hoorden ze boorgeluiden. De man en vrouw werden in het pand aangetroffen met inbrekerswerktuig in de handen. Ze werden aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Tegen de Apeldoorners wordt proces-verbaal opgemaakt.
2013079009