Brakel – Woningoverval in onderzoek

In de nacht van maandag op dinsdag kwam rond 03.15 uur een melding binnen van een woningoverval aan de Molenkampsweg. Meerdere politie-eenheden gingen erheen en troffen een gewonde man, een bewoner. Hij zou met een slagwapen geslagen zijn toen hij de overvallers overliep. De vermoedelijk drie verdachten gingen er met een buitgemaakt geldbedrag vandoor. Er is direct een zoekactie naar hen opgetuigd, die loopt nog. De politie is bezig met verder onderzoek. 1 min


Voor de gewonde man (bewoner) werd een ambulance gewaarschuwd, vervolgens is hij naar een ziekenhuis overgebracht voor de nodige medische zorg. De overige bewoners bleven tijdens de overval ongedeerd en vluchtten daarna naar buurtbewoners waar de politie kon worden gewaarschuwd.

Voor het onderzoek kwamen recherche en forensische opsporing voor het doen van sporenonderzoek ter plaatse. Dinsdagmorgen hebben agenten buurtonderzoek gedaan en zijn enkele getuigen gehoord.

Getuigenoproep

De drie verdachten, die bivakmutsen droegen, zouden er na de overval met een auto vandoor zijn gegaan. Deze auto zou zijn weggereden in de richting van de Molensteeg. Getuigen van de overval die nog niet met politie hebben gesproken, of mensen die iets bijzonders in de omgeving van de Molenkampsweg hebben opgemerkt worden verzocht informatie door te geven; dit kan aan de Districtsrecherche via 0900-8844.

2020118708 ^MJV