Nieuwe wending in onderzoek overval

1 min


Enschede – Zaterdag 8 december 2012 zijn bewoners in hun woning aan de Buurserstraat in Enschede overvallen. Hierbij raakte één bewoner gewond. De afdeling forensische opsporing van de politie stelde diverse sporen in de woning veilig.

Uit het ingestelde rechercheonderzoek en naar aanleiding van de uitzending van het opsporingsprogramma Onder de Loep van TV Oost, kwam een 43-jarige Enschedeër als verdachte naar voren. Nadat hij zich dinsdag 26 maart jl. meldde aan het politiebureau is hij aangehouden en voor verhoor in verzekering gesteld. Na verhoor en vrijwillige afname van DNA is hij weer heengezonden. De 43-jarige was op dat moment nog wel verdachte.

Het NFI heeft de aangetroffen sporen onderzocht en vergeleken met het DNA-profiel van de verdachte. De uitkomst hiervan pleit de 43-jarige vrij als verdachte en biedt nieuw onderzoeksperspectief naar de dader.

Persbericht 27 maart 2013:

Verdachte aangehouden
Enschede
Op dinsdag 26 maart heeft de politie een 43-jarige man uit Enschede aangehouden op het politiebureau in Enschede. De man wordt verdacht van een woningoverval op 8 december 2012 aan de Buurserstraat in Enschede.

Naar aanleiding van een uitzending van het opsporingsprogramma Onder de Loep van TV Oost heeft de man, waar de politie naar op zoek was, zich gemeld. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Persbericht 8 december 2012:

Overval woning. De politie zoekt getuigen.
Enschede
Zaterdag 8 december werden bewoners van een woning aan de Buurserstraat in Enschede overvallen door een nog onbekende man. De politie zoekt getuigen.

Op zaterdagavond 8 december omstreeks 23.00 uur pleegde een onbekende man een overval op een woning aan de Buurserstraat in Enschede. Een onbekende man belde aan en bij het openen van de voordeur door de vrouw des huizes drong de man met geweld de woning binnen. In de woning werden de bewoonster en haar echtgenoot mishandeld door de overvaller. De bewoner is hierbij gewond geraakt. De vrouw bespoot de overvaller met pepperspay, waarna deze er snel vandoor ging. Mogelijk dat de dader tijdelijk opgezwollen/rode ogen heeft opgelopen.

Tijdens de overval droeg de man een muts en een sjaal
De politie verzoekt eventuele getuigen van de overval zich te melden. Ook mensen die mogelijk vóór de overval bijzonderheden hebben gezien worden verzocht contact opnemen. Dit kan via het algemene politietelefoonnummer: 0900-8844 of anoniem Bel Misdaad anoniem: 0800-7000.