Politiepluim voor aanhouding van inbreker

1 min


Amsterdam – De politie heeft een 40-jarige bewoner van de Rivierenbuurt een zilveren pluim uitgereikt omdat door zijn optreden op 29 april een 42-jarige inbreker kon worden aangehouden.

De bewoner overliep in het trapportaal aan de Niersstraat in Amsterdam de inbreker van het huis van zijn buurvrouw en zette de achtervolging in op de man, die verderop een snackbar invluchtte. Zijn echtgenote alarmeerde de politie, agenten hielden de man snel aan.

De dader is in een snelrechtzitting veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf. De ongewenst verklaarde vreemdeling wordt na het uitzitten van zijn straf het land uitgezet.

Minder inbraken

De wijkteamchef van politiebureau Rivierenbuurt prijst de bewoner voor zijn optreden, waarbij hij zijn eigen veiligheid niet uit het oog verloor. ‘De politie kan het niet alleen af. Mede door zijn hulp liep het aantal inbraken in de buurt na deze aanhouding terug.’

Eigen woning veiliger maken

De politie raadt bewoners aan met vaak eenvoudige preventiemaatregelen hun woningen veiliger te maken, bijvoorbeeld door de voordeur op het nachtslot te doen. Meer informatie is te vinden op www.politiekeurmerk.nl.