Kessel – Gezocht – Getuigen gezocht van woningoverval Kessel

In het Noord-Limburgse dorp Kessel, vlakbij de grens met Duitsland, werd in de nacht van 30 september op 1 oktober 2018 een ouder echtpaar in hun woning overvallen. De twee daders gingen er met een aanzienlijk geldbedrag vandoor.1 min


Omschrijving

Het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht had op dinsdag 19 maart aandacht aan een woningoverval, die in de nacht van 30 september op 1 oktober 2018 plaatsvond in Kessel (L).

Omstreeks 02.30 uur drongen twee mannen de woning van een ouder echtpaar aan de Baarloseweg  binnen en bedreigde het stel met een mes. Met een aanzienlijk geldbedrag gingen de overvallers er vervolgens vandoor. In de uitzending wordt terug geblikt op de overval. Het echtpaar zal vertellen wat er gebeurd is.

Signalementen
Hoewel de daders zich hadden vermomd, heeft het echtpaar hen vrij goed kunnen beschrijven. Beide mannen zouden blank zijn, tussen 25 en 30 jaar oud en met een Zuid-Limburgs accent spreken.

De overvaller die het huis doorzocht, heeft een gezet tot dik postuur en is 1.70 à 1.75 meter lang. Hij had kort, blond of rossig haar en het viel de slachtoffers op dat hij amper wenkbrauwen of wimpers heeft. De andere man, die in de slaapkamer het echtpaar bleef bedreigen, had een opvallend bol, bijna ‘vierkant’ gezicht. Hij is rond 1.80 meter lang en heeft een slank tot mager postuur.

Getuigen gezocht

Uitzending
Bekijk hieronder de oproep van de recherche in de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 19 april terug.

Getuigenoproep
Mensen die in de nacht van 30 september op 1 oktober 2018 iets gezien hebben in de omgeving van de woning aan de Baarloseweg of andere informatie hebben en deze nog niet gemeld hebben bij de politie, kunnen dit doen via 0800-6070. Dit kan ook anoniem via 0800-7000 (tiplijn Meld Misdaad Anoniem).

Vragen

  • Wie heeft iets gezien in de nacht van 30 september op 1 okober 2018 van de overvallers en/of hun mogelijke vluchtauto? Heeft u wellicht gezien wie die auto bestuurde?
  • Wie herkent de daders aan de hand van de signalementen? Of weet u misschien iemand die begin oktober 2018 ineens, zonder verklaring, over veel geld beschikte?

Zaaknummer

2018149712

Datum delict

1st October, 2018

Plaats delict

Kessel

Signalement

Status

gezocht