Getuigen woningoverval gezocht

1 min


Den Haag – Een 86-jarige bewoonster van een appartement aan de Zuidwal werd vrijdag 31 mei overvallen in haar woning. De recherche van Bureau Jan Hendrikstraat onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 13.45 uur was de vrouw beneden in het appartementencomplex om haar post uit de brievenbus te halen.  In de hal waren op dat moment ook twee mannen. Op het moment dat zij weer boven kwam en haar voordeur opende, stond er plotseling een jongen bij haar die om haar portemonnee vroeg. Hij gaf de vrouw een duw waardoor zij ten val kwam, waarna twee mannen de woning binnen drongen. De mannen doorzochten de woning van de vrouw, maar gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor. De vrouw herkende de overvallers als de twee mannen die zij ook in de centrale hal van het complex had gezien.

Signalementen

Van de overvallers zijn de volgende signalementen bekend:
Ene man was een blanke man met een enigszins gezet postuur. Hij was tussen de 20 en 30 jaar oud, 1.70 à  1.80 m lang en droeg witte kleding (vermoedelijk een trainingspak) met een zwarte streep langs de zijkant van zijn benen. Hij had een wit petje op zijn hoofd en sprak accentloos Nederlands.

De man die de vrouw bij haar voordeur aansprak, was een lichtgetinte man met een slank postuur. Ook hij was tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij droeg een zwart trainingspak met een capuchon op zijn hoofd. Hij had donkere ogen en sprak eveneens accentloos Nederlands.

Informatie

Heeft u vrijdagmiddag iets gezien in de omgeving van de Zuidwal dat met deze overval te maken kan hebben of heeft u informatie die kan helpen de daders te vinden? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.