Vlissingen – Straatroof snel opgelost, twee jongens aangehouden

Dinsdagavond werd op het Bunkerpad een Vlissinger (16) op straat beroofd. De politie heeft twee jongens aangehouden. 1 min


Het slachtoffer werd rond 21.00 uur door twee jongens van zijn fiets getrapt. Hierna werd hij beroofd van enkele spullen, zoals een horloge, enkele kledingstukken en pasjes. Daarna mocht het slachtoffer weg fietsen.

Politiecellencomplex

De politie stelde een onderzoek in. Woensdagochtend vroeg werd rond 00.05 uur een Middelburgse jongen (17) in zijn woning aangehouden. Vrijdagmorgen werd rond 7.00 uur een andere Middelburger (16) in zijn woning aangehouden. Het tweetal werd naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

Bekenden

De jongens zijn de afgelopen dagen verhoord en bekenden de straatroof. Een klein deel van de buit werd teruggevonden. Een belangrijk detail was dat een van de jongens het slachtoffer kent. Vermoedelijk was dat een belangrijke reden waarom hij op straat werd overvallen. De jongens zijn vrijdagmiddag in vrijheid gesteld en zullen zich later tegenover de rechter moeten verantwoorden.