Zeeuws-Vlaanderen – Eigenaren gestolen goederen gezocht

Na de aanhouding van twee inbrekers op vrijdag 1 september jl. zijn veel goederen die het stel heeft buitgemaakt teruggevonden. Van deze spullen zijn echter nog niet alle eigenaren teruggevonden. 1 min


De dieven, een 45-jarige man uit Sluis en een 42-jarige vrouw uit Oostburg, zijn vooral actief geweest in West-Zeeuws-Vlaanderen. Zij kozen voor hun verzamelwoede niet alleen vakantiehuisjes uit maar ook tijdelijk leegstaande afgelegen woningen en schuurtjes. Mogelijk zijn zij ook actief geweest net over de grens in België.

Afgelegen woningen doelwit

Veel van de teruggevonden goederen zijn inmiddels terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaren, maar een deel ligt nog op het politiebureau zonder dat de herkomst te achterhalen is. Mogelijk zijn deze spullen afkomstig van woningen die tijdelijk niet bewoond zijn. Omdat eigenaren niet weten dat er is ingebroken, is er ook geen aangifte gedaan.

Oproep woningeigenaren

Bent u in het bezit van een afgelegen onbewoonde woning of schuurtje in West-Zeeuws-Vlaanderen? Controleer dan of uw bezit bezoek heeft gehad van inbrekers. Zijn er spullen vermist? Doe dan aangifte bij de politie. Wie weet liggen uw gestolen spullen opgeslagen op het politiebureau.