Tilburg – Krakers ontdekt bij verkeerscontrole

Bij een integrale verkeersactie op de Merwedestraat zijn bekeuringen uitgeschreven, mensen aangehouden en is geld geïnd. Een melding van inbrekers bracht het controleteam op het spoor van krakers. Ze moeten het pand uit.1 min


Op woensdag 22 maart 2017 tussen 12.30 en 22.00 uur was de Merwedestraat de plek waar een integrale verkeerscontrole plaats vond. Politie, belastingdienst en belastingdeurwaarders werkten samen daar samen om het verkeer weer veiliger te maken en openstaande schulden of boetes te innen. Er is gebruik gemaakt van een Automatic Nummer Plate Recognition(ANPR) auto. Motorrijders begeleidden de actie.

Verkeer

Politie en partners streven er naar om het verkeer zo veilig mogelijk te maken en zo het aantal slachtoffers te verminderen. Verkeerscontroles zijn daar een goed middel voor. Maar bij deze controles wordt ook informatie opgedaan over individuen die daar rondrijden. Vooraf worden afspraken gemaakt om de regels van de Wegenverkeerswet strikt na te leven. Daarom hebben zes bestuurders een bekeuring gekregen omdat ze simpelweg hun rijbewijs niet bij zich hadden en twee omdat ze het kentekenbewijs niet bij zich hadden. Twee bestuurders hadden niet het juiste rijbewijs dat behoort bij het voertuig waar ze op of in reden. Vijf voertuigen bleken niet verzekerd te zijn en de bestuurders kregen daarvoor een proces-verbaal. Van één bestuurder was zijn rijbewijs ingevorderd. Maar belangrijker voor de verkeersveiligheid waren de bekeuringen voor een te klein kind in de gordels(1), het niet voeren van verlichting(4), te gladde banden(5), geen richtingaanwijzer(3) en geen spiegel(1). Een motorrijder die met hoge snelheid langs de controle schoot kon direct gaan lopen. Een politiemotorrijder achterhaalde hem en toen kwam uit dat zijn motor in een slechte technische staat was. Hij krijgt de mogelijkheid om het in orde te brengen en zijn motor opnieuw te laten keuren.

Openstaande boetes en vorderingen

Een bestuurder die teveel gedronken had liep tijdens de controle tegen de lamp. Hij bleek ook nog een boete van bijna 1200 euro open te hebben staan. Dat geld had hij niet dus werd hij aan het bureau ingesloten om zijn straf uit te zitten. Verder is er voor een bedrag van 1200 euro aan andere openstaande boetes geïnd. De belastingdienst heeft in totaal 12.650 euro aan openstaande vorderingen ontvangen. De motorrijtuigenbelastingdienst heeft zes keer een vordering  van 1500 euro opgelegd. Elf voertuigen werden in beslag genomen en weggetakeld en op 17 andere werd beslag gelegd.

Krakers

In de loop van de avond werd het controleteam door omwonenden gewaarschuwd dat er een mogelijke inbreker in een woning zat. Verschillende controlekoppels benaderden het betreffende pand in de Merwedestraat. Maar het bleek hier niet om inbrekers te gaan maar om drie krakers die twee panden voor de tweede keer gekraakt hadden in korte tijd. Na overleg met de Officier van Justitie kregen de krakers drie dagen de tijd om de panden te verlaten. Ze zouden dat doen.