De politie startte een onderzoek na meldingen over mogelijk drugs dealen. 's Middags werden drie mannen gecontroleerd, die dit huis bezochten. Bij een 43-jarige inwoner uit Vlissingen werd een bolletje verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Deze man en de andere twee mannen werden voor verhoor naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Na het verhoor mochten zij het cellencomplex verlaten. Het bolletje, wat de man (43) bij zich had, bleek harddrugs te zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Geld en drugs in beslag genomen
Vervolgens werd een onderzoek ingesteld in de woning. Een van de bewoners werd bij het verlaten van de woning aangehouden. Bij hem werd een geldbedrag van bijna duizend euro in beslag genomen. Op zijn kamer werden verdovende middelen gevonden. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om dealershoeveelheden cocaïne, heroïne en een brok hasj.
Kleine hoeveelheid
Tijdens het onderzoek in de woning kwam een andere bewoner thuis. Ook hij werd aangehouden. Op zijn kamer werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen.
In verzekering
Beide bewoners zijn voor verder onderzoek naar het cellencomplex in Middelburg gebracht. De hoofdverdachte kreeg vrijdagmorgen te horen dat hij langer vast blijft zitten. De andere verdachte werd na zijn verhoor, op last van de officier van justitie, in vrijheid gesteld.
Waar meld ik drugsoverlast?
Vormen van drugsoverlast zijn het verstoring van de openbare orde; diefstal en gevoelens van onveiligheid bij burgers. Bel (0900-8844) of WhatsApp (06 – 1220 7006) met de politie als u vermoedt dat er in uw buurt of wijk wordt gehandeld in drugs. Voor overlast in Walcheren kunt u uw informatie kwijt op het e-mail adres drugsoverlast.walcheren@politie.nl. Want de politie kan de drugsbestrijding niet alleen doen en heeft uw hulp nodig.
Aanpak drugsoverlast
De actie past in het beleid van de Walcherse politie om snel op te treden tegen overlast die veroorzaakt wordt in en rond drugspanden. Er wordt een zogenaamde bestuurlijke rapportage opgemaakt om de gemeente te informeren over de gebeurtenissen. Op grond van zo’n rapportage kan de gemeente bestuurlijke maatregelen nemen, zoals de tijdelijk sluiting van het pand.