Deze aankondiging was voor een lokale ‘politievolger’ reden om een kijkje te komen nemen bij de controle. De 19-jarige man uit Schagen kwam aanfietsen zonder achterlicht. De man was daarmee de enige persoon die een bon kreeg. De boete bedraagt 55 euro.
Ook de politie kondigt controles regelmatig actief aan via sociale media. Het doel is dan ook niet om zoveel mogelijk boetes te schrijven; maar om zoveel mensen met correcte fietsverlichting te laten rijden. De komende weken blijft de politie in heel Nederland letten op de verlichting van fietsers en andere weggebruikers.
Goed verlicht!
De boodschap is dat verlichting belangrijk is voor je eigen veiligheid als fietser. Goede verlichting zorgt ervoor dat je eerder gezien wordt door andere weggebruikers en dat je zelf alles beter ziet. Je bent als fietser erg kwetsbaar. Denk de komende tijd dus weer aan je veiligheid. Het is dus belangrijk om jezelf te laten zien. Dit moet natuurlijk door middel van verlichting, maar je bent extra zichtbaar wanneer je fiets of zelfs je kleding is uitgerust met reflectoren.
Wat is goede fietsverlichting?
Je bent verplicht om aan de voorzijde van je fiets wit of geel licht te voeren. Aan de achterzijde hoort het licht rood te zijn. De verlichting mag niet knipperen en moet goed zichtbaar zijn voor anderen. Het is toegestaan om de verlichting aan je kleding vast te maken, dus ook losse lampjes zijn goed, mits ze anderen niet verblinden. Voor meer informatie: Klik hier