Zaandam – Integrale controle bij garagebedrijven

Bij een integrale controle van drie garagebedrijven in Zaandam zijn dinsdag onder meer gestolen auto-onderdelen aangetroffen. Ook werden milieu- en belastingovertredingen geconstateerd. De controle werd uitgevoerd door medewerkers van de gemeente Zaanstad, politie, Belastingdienst, Douane, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) en het Landelijk Informatie Centrum Voertuigcriminaliteit (LIV). De controle maakt deel uit van een integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit in Zaandam.

De gestolen onderdelen die werden aangetroffen bij één garagebedrijf zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak. Daarnaast werden bij dit bedrijf verschillende milieuovertredingen geconstateerd, waartegen de Omgevingsdienst handhavend zal optreden.

Ook bij een ander garagebedrijf zijn verschillende milieuovertredingen geconstateerd. Bovendien werd hier de bovenverdieping in strijd met het bestemmingsplan bewoond. Omgevingsdienst en gemeente Zaanstad zullen hiertegen handhavend optreden.

Bij een derde garagebedrijf bleek geen bedrijvigheid meer te zijn.

De naleving van wet- en regelgeving geldt voor alle inwoners en ondernemers in de gemeente Zaanstad. Gemeente, politie, Openbaar Ministerie en Belastingdienst  werken onder het RIEC Noord-Holland intensief samen om onregelmatigheden en ondermijning aan te pakken. Daarnaast werken andere instanties mee. Veiligheid, leefbaarheid en een gezond ondernemingsklimaat hebben prioriteit en misstanden worden niet getolereerd.

(Betreft bericht van de gemeente Zaanstad)