Verkeersboetes en auto’s in beslag genomen tijdens controle

Veldhoven – Tijdens een verkeerscontrole op De Run in Veldhoven zijn in de loop van de dinsdagmorgen en -middag 8 april naast het opleggen van verkeersboetes ook auto's in beslag genomen. Bij de controle werd ook een gestolen auto staande gehouden. De inzittenden werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek (verdere […]

Veldhoven – Tijdens een verkeerscontrole op De Run in Veldhoven zijn in de loop van de dinsdagmorgen en -middag 8 april naast het opleggen van verkeersboetes ook auto's in beslag genomen. Bij de controle werd ook een gestolen auto staande gehouden. De inzittenden werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek (verdere info over aanhoudingen ontbreekt op dit moment).

Er werden boetes geschreven voor onder andere niet handsfree bellen (8x), voor overbelading (2x), overschrijden van de constructiesnelheid bromfietsen (5x) en onverzekerd rijden (2x). Bij veertig automobilisten werd een blaastest afgenomen. Geen van hen had teveel gedronken.

Belastingdienst

De Belastingdienst inde 24.000 euro aan achterstallig belastinggeld en werd op zestien voertuigen beslag gelegd waarvan er acht daadwerkelijk in beslag zijn genomen. De controle werd uitgevoerd door zo’n dertig medewerkers van de politie, de RDW en de Belastingdienst.