Sneek – Gezocht – Overval en gijzeling medewerkers

Laatste update: 10-06-2014 | 15:38 Datum delict: 05-02-2014 Plaats delict: Sneek Op woensdagavond 5 februari 2014 rond 19.20 uur gijzelden twee gewapende mannen twee medewerkers van jachtbouwbedrijf Jetten Yachting op een industrieterrein aan de Hendrik Bulthuisweg in Sneek. Ze werden geboeid aan handen en voeten en de daders vroegen om een kluis. Toen de medewerkers […]

Laatste update: 10-06-2014 | 15:38
Datum delict: 05-02-2014
Plaats delict: Sneek

Op woensdagavond 5 februari 2014 rond 19.20 uur gijzelden twee gewapende mannen twee medewerkers van jachtbouwbedrijf Jetten Yachting op een industrieterrein aan de Hendrik Bulthuisweg in Sneek. Ze werden geboeid aan handen en voeten en de daders vroegen om een kluis. Toen de medewerkers zeiden dat die er niet was wilden de twee gewapende mannen dat niet geloven waarna ze extreem veel geweld gebruikten. Ze dreigden de familie van de slachtoffers iets aan te doen als zij niet vertelden waar de kluis was. De mannen hebben uiteindelijk genoegen genomen met twee pinpassen en wat geld.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier Verdachte

Slachtoffers
Ze hebben de slachtoffers geboeid aan hun polsen het pand doorgesleept, geslagen, ze hebben gedreigd hun families iets aan te doen, en op een gegeven moment dreigden ze zelfs de vinger van één van hen met een tang te breken. Nadat er alarm was geslagen zijn de slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat nu weer redelijk met ze, maar het heeft er diep ingehakt.

Dader 1
Hij had de leiding en was blank, lang, zo’n 1.90 a 1.95m, begin 40, hij droeg ruime, lichtkleurige kleding, zwarte zogenaamde kistjes en hij had een rustige lage stem. Hij was de man met het wapen en hij is mogelijk linkshandig.

Dader 2
Hij was wat kleiner, zo’n 1.75 a 1.80m, hij was ook een stuk jonger dan zijn mededader, mogelijk rond de 30, ook hij was onzeker / weifelend en hij droeg zwarte kleding, zwarte kisten en een bivakmuts. Beiden spraken met een noordelijk accent, misschien komen ze wel uit Sneek

Audi A4
Een camera van een bedrijf vlakbij de jachtenbouwer legt vast hoe een donkere Audi A4 met kenteken 88-KKP-1 heen en weer rijdt over de Hendrik Bulthuisweg. Ook op het verlengde van die weg, de Edisonstraat, is de auto een aantal keer gefilmd. Mogelijk zijn dit de daders.

Diefstal kenteken
Het kenteken bleek twee dagen eerder gestolen vanaf een carpoolplek in het Friese Marsum.

Pinner
Twintig minuten later is de auto weg uit Sneek en duikt hij op in Grou waar hij die avond door  ’t Beaken rijdt. Daar in Grou gaat één van de daders pinnen, nog met zijn bivakmuts op. Misschien is hij aan zijn kleding te herkennen, waaronder een heuplange jas.

Handschoenen
Vooral zijn handschoenen zijn opvallend: er staat de tekst PU Flex op en een afbeelding van een kroontje. Dit zijn vermoedelijk werkhandschoenen voor bijvoorbeeld monteurs.

Meer auto’s
Ook een donkere Jeepachtige auto, waarschijnlijk een Toyota Landcruiser en een witte VW Golf die er vlak achter rijdt komen meerdere keren in beeld. Ook rond het tijdstip van de overval, zo tussen 19.00 en 19.30 uur hebben ze daar gereden. Ze lijken bij elkaar te horen. De politie wil graag weten wie er in die auto’s zaten. Zij kunnen gezien het tijdstip mogelijk hele belangrijke getuigen zijn.

Beloning
Er is een beloning van 10.000 euro uitgeloofd door de verzekeringsmaatschappij voor de tip die leidt tot oplossing van de zaak.

Vragen politie

  • Wie is er op woensdagavond 5 februari 2014 rond 19.20 uur getuige geweest van de overval op jachtbouwbedrijf Jetten Yachting op een industrieterrein aan de Hendrik Bulthuisweg in Sneek?
  • Wie weet wie de daders zijn, mogelijk aan de hand van de signalementen, de bewakingsbeelden van de pinner, zijn kleding, handschoenen en de donkere Audi A4?
  • Wie heeft de donkere Audi A4 met kenteken 88-KKP-1 over de Hendrik Bulthuisweg en/of de Edisonstraat heen en weer zien rijden?
  • Wie is er getuige geweest van de diefstal van het kenteken vanaf een carpoolplek in het Friese Marsum?
  • Wie heeft de donkere Jeepachtige auto, waarschijnlijk een Toyota Landcruiser en de witte VW Golf tussen 19.00 en 19.30 uur in de buurt van de jachtbouwer zien rijden en/of weet wie er in die auto’s zaten?

Reacties

  • Politie Eenheid Noord-Nederland: 0800-6070 (gratis)
  • Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)
  • Team Nationale Criminele Inlichtingen: 079-345 8 999

Voor het bekijken van YouTube video's moet u cookies accepteren. Of bekijk de video op YouTube

Afbeeldingen

Gerelateerde berichten