Kerkdriel – Gezocht – Poging moord man (38) in woning

Laatste update: 10-06-2014 | 14:02 Datum delict: 14-04-2014 Plaats delict: Kerkdriel Maandagavond 14 april 2014 rond 22.30 uur wordt de bewoner (38) van een woning aan de Ipperakkeren in Kerkdriel door drie gemaskerde mannen thuis neergeschoten. De mannen hebben twee grote vuurwapens en een breekijzer bij zich. Het slachtoffer wordt geraakt in zijn schouder en […]

Laatste update: 10-06-2014 | 14:02
Datum delict: 14-04-2014
Plaats delict: Kerkdriel

Maandagavond 14 april 2014 rond 22.30 uur wordt de bewoner (38) van een woning aan de Ipperakkeren in Kerkdriel door drie gemaskerde mannen thuis neergeschoten. De mannen hebben twee grote vuurwapens en een breekijzer bij zich. Het slachtoffer wordt geraakt in zijn schouder en wordt ernstig gewond achtergelaten. Eén stapje opzij en hij had het niet kunnen navertellen.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier Huis slachtoffer

Geluk
Het slachtoffer, vader van drie kinderen, is echt aan de dood ontsnapt. Er is van dichtbij meerdere keren op hem geschoten met een jachtgeweer of soort riotgun, waarin geen hagel zat maar een groot patroon. De kogel die hem raakte heeft veel schade toegebracht en had een paar centimeter verder dus met gemak dodelijk kunnen zijn.

Slachtoffer
Hij heeft twee weken in het ziekenhuis gelegen en een ijzeren plaat in zijn schouder gekregen. Nu twee maanden later is hij gedeeltelijk weer aan het werk maar zoals het er nu uitziet zal hij nooit meer helemaal herstellen. De angst bij het slachtoffer is groot dat de daders terugkomen om het af te maken. Daarom heeft hij zijn huis laten beveiligen.

Gericht
Het leek op een gerichte actie. De daders kenden het slachtoffer en wisten meteen dat niet hij maar iemand anders de deur open deed. Tegen degene die opendeed zeiden ze dat ze kwamen omdat de bewoner iemand wat aangedaan zou hebben.

Motief
De daders waren vermomd met bivakmutsen en het slachtoffer vertelt niet te weten wie ze zijn en waarom ze kwamen. Omdat ze met een doorgeladen vuurwapen kwamen met daarin zware munitie, gaat de politie er vanuit dat ze het slachtoffer wilden vermoorden.

Daders
De politie weet niet veel meer dan dat het drie bewapende blanke daders waren met een geschatte leeftijd van tussen de 20-30 jaar.

Vluchtauto
De daders zijn gevlucht in een (wat oudere) donkerkleurige Volkswagen Polo, maar dat kan eventueel ook een Volkswagen Lupo geweest zijn. Het kenteken begon mogelijk met 42 – L.

Achterlichten
De auto had ronde koplampen en de achterlichten hadden de vorm van een L.

Vluchtroute
De politie gaat er vanuit dat de drie daders vanaf de Ipperakkeren rechtsaf de Dreef zijn in gerend waar de vluchtauto stond. Aan het einde van de Dreef zijn de daders rechtsaf de Schepenland ingereden. Daarna zijn ze via Kloppenland in de richting van de Paterstraat gezien.

Honkbalknuppel
In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 april werd er tussen 03.00 en 04.00 uur bij het huis van het slachtoffer aangebeld. Hij zelf lag te slapen maar zijn zoon (14) was wakker en heeft open gedaan. Voor de deur stonden twee toen ongemaskerde blanke mannen met een honkbalknuppel, die meteen uithaalden. De zoon dook weg en is niet geraakt. De mannen riepen iets als “geintje!” en renden weg. Mogelijk hebben beide zaken met elkaar te maken.

Vragen politie

  • Wie is er op maandagavond 14 april 2014 getuige geweest van de poging moord op een bewoner (38) van een huis aan de Ipperakkeren in Kerkdriel?
  • Wie kan er meer vertellen over een mogelijk motief?
  • Wie heeft er informatie over de daders, mogelijk in combinatie met een donkerkleurige Volkswagen Polo of Lupo?
  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
  • Wie weet er meer over een mogelijk verband tussen de poging moord en het incident met de honkbalknuppel een dag eerder?
  • Wie heeft er voor, tijdens, of na het schieten in of in de omgeving van de Ipperakkeren in Kerkdriel iets gezien wat met de zaak te maken zou kunnen hebben?

Reacties

  • Politie Eenheid Oost-Nederland: 0800-6070 (gratis)
  • Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)  
  • Team Nationale Criminele Inlichtingen: 079-345 8 999

Afbeeldingen

Gerelateerde berichten