Eindhoven – Gezocht – Schietpartij Medoclaan

Laatste update: 14-11-2014 | 11:41 Zaaknummer: 2014132837 Datum delict: 04-10-2014 Plaats delict: Eindhoven Op 4 oktober 2014 wordt er geschoten bij een villa aan de Medoclaan in Eindhoven. Verschillende bewoners hoorden dat er schoten werden gelost en waarschuwden meteen de politie. Maar: toen de agenten aankwamen troffen zij niemand meer aan! Geen slachtoffers en geen […]

Laatste update: 14-11-2014 | 11:41
Zaaknummer: 2014132837
Datum delict: 04-10-2014
Plaats delict: Eindhoven

Op 4 oktober 2014 wordt er geschoten bij een villa aan de Medoclaan in Eindhoven. Verschillende bewoners hoorden dat er schoten werden gelost en waarschuwden meteen de politie. Maar: toen de agenten aankwamen troffen zij niemand meer aan! Geen slachtoffers en geen daders.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier drieluik

Na de melding treft de politie er alleen een stel kogelhulzen aan. Er wordt een onderzoek gestart en bij de huizoeking wordt er een camerasysteem gevonden in de woning. Dankzij dit camerasysteem wordt er duidelijk wat zich hier heeft afgespeeld.

Er is te zien dat er op zaterdagmiddag 4 oktober rond 15.45 uur een Audi A3 aan komt gereden en dat er een man in zwarte kleding uitstapt. De man neemt een kijkje bij het hek van de villa. Op de achtergrond rijdt er ook een Mercedes bestelbus de oprit op.

Uit de Audi A3 stappen vervolgens nog twee mannen. Beide man dragen jacks met het logo van Motorclub No Surrender. Op dat moment komen de bewoner en een vriend uit de villa gelopen in de richting van het hek. Waarschijnlijk zijn ze op het geblaf van de waakhond afgekomen. Er ontstaat dan een gesprek tussen de twee mannen uit de villa en de drie mannen bij het hek. Waar het over gaat is niet duidelijk maar het lijkt een grimmige sfeer.

De man met de blauwe broek aan loopt terug naar de villa en trekt een pistool. De drie mannen die bij het hek stonden komen het terrein opgelopen. Uit de bestelbus komen dan ook vier mannen aangerend. Op de beelden is te zien dat de man met de blauwe broek met het pistool in de richting van de No Surrender-leden schiet. Er wordt over en weer geschoten. Dan zien we dat de mannen wegrennen en in de Audi en bestelbus wegrijden.

Van een aantal mannen is de identiteit inmiddels bekend bij de politie vandaar dat ze onherkenbaar zijn gemaakt op de beelden. Een van hen zit al in voorarrest. Naar de identiteit van vijf betrokkenen is de politie nog steeds op zoek.

Vragen

De politie gaat er vanuit dat er behalve deze mannen ook nog twee personen, chauffeurs van de auto en bestelbus, bij betrokken zijn. Wie weet hier meer over?

De reden van de schietpartij is niet duidelijk maar op de bewakingsbeelden is te zien dat er over en weer is geschoten. Het zou goed kunnen dat een van de mannen hierbij gewond is geraakt en zich op zaterdag 4 oktober of later heeft laten behandelen aan zijn verwondingen. Dat kan vooral mensen in de directe omgeving zijn opgevallen.

Herkent iemand misschien de combinatie van die Audi A3 en de Mercedes Vito bestelbus? Of herkent u een van de vijf mannen?

Signalement

Man 1: Hij doet de eerste verkenning. Draagt zwarte kleding en een zwart petje en lijkt een baardje te hebben. Op het einde wordt er van dichtbij op hem geschoten.
Man 2: de kale man die hard komt aangerend. Na het eerste schot keert hij om en is het logo van No Surrender achterop zijn shirt te zien.
Man 3: de derde man krijgt het aan de stok met de waakhond. Zo snel als hij eraan komt rennen, zo gauw is hij ook weer weg.
Man 4: draagt een No Surrender outfit en loopt met getrokken wapen op het hek af. Hij schiet een aantal keer in de richting van de man met het blauwe trainingspak en rent daarna weg.
Man 5: de vijfde man is helemaal achteraan te zien en vlucht meteen de bosjes in als het schieten begint.

Afbeeldingen