Deventer – Gezocht – Cold case: Deventer, man doodgestoken

Op maandag 4 december 1995 werd rond 19.15 uur Hugo Bootsma dood aangetroffen voor zijn huis aan de Bergstraat in het centrum van Deventer. Hij was door meerdere messteken om het leven gebracht.

Omschrijving

Hugo was een hardwerkende man van 46 jaar. Sinds een paar jaar kwam hij ervoor uit dat hij homoseksueel was. Hij woonde in Deventer, maar kwam ook vaak in Amsterdam. Kort voor zijn dood had hij daar nog een appartementje gekocht. 

De politie startte direct een onderzoek naar deze moord. Wie heeft Hugo doodgestoken en waarom? In 2012 werd de zaak opnieuw onderzocht. Er kwamen verschillende verdachten naar voren, maar de zaak werd niet opgelost. De nabestaanden leven nog altijd in onzekerheid over wie Hugo vermoord heeft en waarom.

Door de Hoofdofficier van Justitie is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van dit misdrijf.

Vragen

  • Wie kent of herkent de man van de compositietekening?
  • Wie heeft Hugo gezien toen die op 1 december op het station van Deventer stond te wachten? 
  • Mogelijk was er iemand bij Hugo op bezoek op de avond dat hij werd vermoord. Wie heeft  hem die avond thuis zien komen in het gezelschap van een ander persoon of weet met wie hij een afspraak had?
  • Wie weet meer over eigenaar van het mes?

Geef uw tip door via het tipformulier op deze pagina, of bel uw tip telefonisch door via de opsporingstiplijn op nummer 0800-6070 (gratis). U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis). Wilt u in een vertrouwelijk gesprek informatie delen, bel dan Team Nationale Inlichtingen 079-3458999 (tijdens kantooruren, van 08.00 – 17.00 uur).

Zaaknummer

BPS95-035041

Datum delict

3rd December, 1995

Plaats delict

Deventer

Signalement

Status

gezocht