Aanhoudingen in onderzoek dodelijke schietpartij Pleinweg

Rotterdam – Op 22 mei heeft de politie twee mannen uit Rotterdam en een man uit Utrecht aangehouden. Zij zouden mogelijk betrokken zijn geweest bij een dodelijke schietpartij op 11 april op de Rotterdamse Pleinweg waarbij de 30-jarige Coovery Rosa om het leven kwam. Op 11 april rond 21.05 uur kreeg de politie de melding […]

Rotterdam – Op 22 mei heeft de politie twee mannen uit Rotterdam en een man uit Utrecht aangehouden. Zij zouden mogelijk betrokken zijn geweest bij een dodelijke schietpartij op 11 april op de Rotterdamse Pleinweg waarbij de 30-jarige Coovery Rosa om het leven kwam.

Op 11 april rond 21.05 uur kreeg de politie de melding binnen dat er op de Pleinweg werd geschoten. Ter plaatse troffen agenten een zwaargewonde man aan. Ze probeerden hem te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Getuigen vertelden dat er minimaal twee mannen waren weggerend en in een bus waren gestapt. In deze bus werd een vuurwapen aangetroffen. Tevens werd een 26-jarige Antilliaan aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. Deze man zit nog steeds vast.

In bewaring

Op 22 mei werden een 39-jarige man uit Utrecht en twee Rotterdammers van 36 en 32 aangehouden. Afgelopen vrijdag zijn zij door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.